Objavljen Papin program za posjet Mađarskoj i Slovačkoj u rujnu

Objavljen Papin program za posjet Mađarskoj i Slovačkoj u rujnu

Geslo, nadahnuto Gospom Žalosnom koju Slovaci posebno štuju, te očinskim srcem sv. Josipa, glasi: 'S Marijom i Josipom na putu prema Isusu'.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
21.07.2021 16:46

 

Objavljen je program apostolskog putovanja pape Franje u Mađarsku i Slovačku, na kojemu će biti od 12. do 15. rujna. Među ostalim, Papa će 12. rujna u Budimpešti, na Trgu heroja, slaviti Misu u sklopu Međunarodnog euharistijskog kongresa. Istoga će dana otputovati u Bratislavu. Za vrijeme njegova boravka u tim dvjema državama, predviđeni su susreti s državnim čelnicima, klerom te drugim skupinama.

Među skupinama s kojima će se Papa susresti u Slovačkoj jesu mladi te židovska i romska zajednica, a posjetit će i Centar Betlehem u Bratislavi.

Sveti Otac također će predslaviti bizantsku božansku liturgiju svetog Ivana Zlatoustog u Prešovu, a apostolsko putovanje u toj zemlji završit će misnim slavljem u slovačkom Nacionalnom svetištu u Šaštinu, na blagdan Gospe Žalosne 15. rujna.

Osim programa, objavljeni su također logo i geslo Papina posjeta Slovačkoj. Geslo, nadahnuto Gospom Žalosnom koju Slovaci posebno štuju, te očinskim srcem sv. Josipa, glasi: 'S Marijom i Josipom na putu prema Isusu'. Sveta Obitelj potiče nas da nastavimo ići putem do Isusa, objašnjeno je u službenom priopćenju. Logo pak oslikava motive gesla, srce, put i križ, u bojama slovačke i vatikanske zastave, izvijestio je Vatican News.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije