Obljetnica preminuća službenice Božje, majke Klare Žižić

Obljetnica preminuća službenice Božje, majke Klare Žižić

Misno slavlje završilo je molitvom na grobu majke Klare Žižić za njezino proglašenje blaženom.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Šibenska biskupija
Objavljeno:
 
22.09.2021 16:57

 

Spomendan preminuća utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, službenice Božje, majke Klare Žižić, u Šibeniku je obilježen u utorak 21. rujna. Tog dana u samostanskoj kapeli u kući matici bilo je upriličeno cjelodnevno euharistijsko klanjanje. U večernjim satima, u samostanu svetog Lovre, u mjestu gdje je pokopana službenica Božja, misno slavlje uz koncelebraciju više svećenika predslavio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Biskup Rogić u homiliji je kazao da od smrti majke Klare do danas ima 315 godina.

– Što nas okuplja da ju i danas spominjemo? Ovdje, kod njezina groba, u crkvi svetog Lovre. Njezino tijelo već davno pripada zemlji. A ona, majka Klara, i danas privlači pozornost, zrači i govori svojim životom koji je ostavio svijetli trag u povijesti našega grada i biskupije – kazao je biskup Rogić.

Naglasio je da nove okolnosti u kojima živimo: pandemija, neizvjesnost, nesigurnost i nemir, od nas traže reakciju, odgovor.

– Kako drukčije nego iz vjere u Boga koji je Stvoritelj i Svedržitelj? Njemu se okrećemo u svim potrebama svojim. A On od nas zauzvrat traži ljubav, odgovornost za primljene darove i međusobno potpomaganje, nošenje križa jedni drugima. Možda će nas upravo iskušenja naših dana vratiti na pravi put odgovornosti i brige jednih za druge, pa ćemo i mi kao majka Klara lakše vidjeti Božju nazočnost u svakom čovjeku. Nije li Isus rekao: 'Što god učiniste jednome od najpotrebnijih, od najmanjih – meni učiniste'? To je majka Klara razumjela i prihvatila, a životom živjela – poručio je.

Na samom kraju misnog slavlja, prigodno se obratila vrhovna poglavarica sestra franjevki od Bezgrješne, s. Terezija Zemljić. Ukazala je kroz svjedočanstva na djelotvornost molitve majci Klari i na milosti zadobivene iz te molitve. Misno slavlje završilo je molitvom na grobu majke Klare Žižić za njezino proglašenje blaženom, izvijestila je Šibenska biskupija.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: