Odobrena nova Caritasova humanitarna akcija za pomoć stradalima u potresu

Odobrena nova Caritasova humanitarna akcija za pomoć stradalima u potresu

Caritas Sisačke biskupije zahvaljuje svima koji su već uplatili sredstva i onima koji će to tek učiniti, jer svaka donacija znači bržu obnovu stradalih područja.

Autor
S.V./Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
05.05.2021 15:48

 

Sisačko-moslavačka županija odobrila je Caritasu Sisačke biskupije provođenje humanitarne akcije pod nazivom: 'Pomoć stradalima u potresu 2', koja će se provoditi u razdoblju od 3. svibnja 2021. godine do 17. svibnja 2021. godine, sukladno dostavljenom Planu provođenja humanitarne akcije.

Cilj je akcije prikupljanje materijalnih i financijskih dobara u svrhu zaštite i spašavanja žrtava katastrofe (potresa) na području Sisačko-moslavačke županije. Financijska sredstva prikupljat će se na računu otvorenom kod OTP banke za humanitarnu akciju broj: HR3024070001500014303.

Plan korištenja prikupljene humanitarne pomoći s kriterijima raspodjele pomoći, iz kojeg proizlazi da će materijalna dobra prikupljena tijekom humanitarne akcije biti korištena za opremanje domova stradalih obitelji u potresu kroz nabavu, gradnju, montažu i opremanje montažnih kuća za privremeni smještaj. Također, realizirat će se i dodjela financijskih sredstava obiteljima čiji su domovi stradali u potresu kroz kupnju i izdavanje vaučera (za građevinski materijal, bijelu tehniku, namještaj, sanitarije za obnovu objekata pogođenih potresom, nabavu konvencijske peći za potrebe pučke kuhinje, za pripremu obroka za osobe s područja pogođenih potresom, nabavu prijenosnih posuda za transport hrane).

Caritas Sisačke biskupije zahvaljuje svima onima koji su već uplatili sredstva i svima onima koji će to tek učiniti, jer svaka donacija znači bržu obnovu potresom pogođenog područja.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: