Otvorena Stambena zajednica za beskućnike 'Sveti Ljudevit'

Otvorena Stambena zajednica za beskućnike 'Sveti Ljudevit'

O vrijednosti projekta iz Prihvatilišta za beskućnike poručuju da dugotrajni boravak korisnika u prihvatilištu  nerijetko dovodi do korisnikova odustajanja od ponovne integracije u društvo.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Riječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
09.04.2021 16:16

 

Zahvaljujući dobroj suradnji Riječke nadbiskupije i Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Trsat, i brizi o najslabijim skupinama društva, u četvrtak 8. travnja otvorena je i blagoslovljena Stambena zajednica 'Sveti Ljudevit'. Namijenjena je korisnicima Prihvatilišta za beskućnike 'Ruže sv. Franje' u Rijeci i programu njihove integracije u društvo i na tržište rada.

Projekt je realiziran zahvaljujući Župi sv. Luke u Rijeci, koja je ustupila prostor MB Trsat, osnivačima i voditeljima riječkog Prihvatilišta za beskućnike. Stambenu zajednicu, nakon misnog slavlja, blagoslovio je duhovni asistent MB Trsat, fra Krunoslav Kocijan.

O vrijednosti projekta iz Prihvatilišta za beskućnike poručuju da dugotrajni boravak korisnika u prihvatilištu  nerijetko dovodi do korisnikova odustajanja od ponovne integracije u društvo. Bolji životni uvjeti koje pruža stambena zajednica, uz stručno vodstvo i kontrolu, preduvjet su za ponovnu integraciju na tržište rada i život u široj društvenoj zajednici. ​

Nakon početnog opremanja i uređivanja prostora pomoću donacija građana, stvoreni su svi uvjeti da tri korisnika potraže svoj dom u Stambenoj zajednici koja je blagoslovljena i koja će nositi ime po zaštitniku Franjevačkog svjetovnog reda, svetom Ljudevitu, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: