Papa Katoličkom sveučilištu: 'Briga je izraz srca'

Papa Katoličkom sveučilištu: 'Briga je izraz srca'

Papa je zahvalio za blizinu koju je osjetio, za iskrenu i brižnu srdačnost koju je vidio u svakom licu te za profesionalnost svih koji su vodili brigu o njemu.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
22.07.2021 16:53

 

Povodom 100. obljetnice ustanovljenja Katoličkoga sveučilišta, i nekoliko dana nakon izlaska iz Sveučilišne poliklinike 'Gemelli', papa Franjo poslao je pismo rektoru Francu Anelliju, u kojemu ponovno zahvaljuje na pažnji koja mu je pružena te ističe poziv Katoličkoga sveučilišta, a to je kulturno i cjelovito promicanje ljudske osobe.

Papa je zahvalio za blizinu koju je osjetio, za iskrenu i brižnu srdačnost koju je vidio u svakom licu te za profesionalnost svih koji su vodili brigu o njemu. Primijetivši da je bio hospitaliziran upravo u godini u kojoj Katoličko sveučilište slavi sto godina postojanja, osvrnuo se na naslov obljetnice koji glasi: 'Stoljeće budućnosti'.

– On, naime, obnavlja poziv Sveučilišta Presvetoga Srca, a to je briga za ljudsku osobu; ta je briga izraz srca. Istina je, kulturno i cjelovito promicanje ljudske osobe otvara vrata budućnosti – napomenuo je Sveti Otac.

Osobno se sam uvjerio da na odjelima bolnice 'Gemelli' nema vremena za nostalgiju ili žaljenje za prošlošću.

–  Kristovo trpeće Tijelo u bolesnicima svake dobi i stanja zahtijeva sadašnji i pozorni pogled, sposoban uliti nadu u trenutcima umora te gledati naprijed – napisao je papa Franjo, a prenosi Vatican News.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: