Pater Ike položio svečane zavjete u Družbi Isusovoj

Pater Ike položio svečane zavjete u Družbi Isusovoj

Polaganje svečanih zavjeta o. Mandurića uslijedilo je samo dva dana nakon 480. obljetnice nastanka Družbe Isusove.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Đakovačko-osječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
30.09.2020 14:28

 

U kapeli Presvetoga Srca Isusova, u isusovačkoj zajednici, u Osijeku, 29. rujna 2020. godine, na dan svetih arkanđelâ, Mihaela, Gabrijela i Rafaela, hrvatski isusovac, o. Ivan Mandurić 'Ike', položio je svoje svečane zavjete te je time u cijelosti pritjelovljen apostolskom tijelu Družbe Isusove. O. Ike svečane je zavjete položio na večernjoj Misi, u 18:30, uz nazočnost provincijala Hrvatske provincije Družbe Isusove, o. Dalibora Renića te desetak koncelebranata, isusovaca, izvijestila je Đakovačko-osječka nadbiskupija.

Svečanosti su nazočili i brojni vjernici koji i inače sudjeluju na misnom slavlju i drugim aktivnostima, uz relativno veliki broj mladih vjernika, koji su svojim dolaskom podržali o. Mandurića. Svečanost je dodatno uzveličana i liturgijskim pjevanjem koje je je predvodio o. Anto Lozuk, odnedavno novi član osječke zajednice. Polaganje svečanih zavjeta o. Mandurića, uslijedilo je samo dva dana nakon 480. obljetnice nastanka Družbe Isusove. Naime, dana 27. rujna 1540. godine, bulom 'Regimini militantis Ecclesiae', papa Pavao III. svečano je odobrio tada novi i najmlađi red Katoličke Crkve, Družbu Isusovu.

O. Ivan Mandurić rođen je u Posušju, a u Družbu Isusovu stupio je u dobi od 37 godina, 1999. godine, nakon studija arhitekture, rada u struci i sudjelovanja u Domovinskom ratu. Teologiju je diplomirao na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Za svećenika je zaređen u Zagrebu 2009. godine. Zadnju fazu isusovačke formacije, tzv. treću probaciju, proveo je na Filipinima. Više godina bio je kateheta studenata pri Bazilici Srca Isusova u Zagrebu. U isusovačku zajednicu u Osijeku došao je u ljeto 2019. godine i otada obavlja dužnost poglavara, nastavljajući uz to i svoje djelovanje u osječkom ogranku SKAC-a, u formaciji mladih te održavanju duhovnih obnova diljem domovine.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije