Podjela sakramenta svete Potvrde u Vojniću

Podjela sakramenta svete Potvrde u Vojniću

Biskup sisački, mons. Vlado Košić, podijelio je sakrament svete Potvrde.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
21.09.2020 09:13

 

U Župi sv. Antuna Padovanskog, u Vojniću, na 25. nedjelju kroz crkvenu godinu, biskup Vlado Košić podijelio je sakrament Potvrde, izvijestila je IKA. Tako je 69 mladih po rukama mjesnog biskupa Košića primilo pečat dara Duha Svetoga.

 
Sakrament svete Potvrde ili Krizme, zajedno s Krštenjem i Euharistijom, čini cjelinu 'sakramenata kršćanske inicijacije'. Time je ovaj sakrament nužan za primanje Kristove milosti. Potvrda, kao što i samo ime govori, sakrament je kojim osoba potvrđuje svoju vjeru i pripadnost Crkvi.

 
Svečana Misa slavljena je na otvorenom, ispred crkve. Sve se održavalo prema propisima, uputama i preporukama Stožera civilne zaštite. Biskup je sve novopotvrđene pozvao da budu i ostanu sljedbenici i svjedoci prema svakom čovjeku ljubavi Božje i darova Duha Svetoga.

U suslavlju s biskupom bili su: mjesni župnik, fra Ivo Bošnjak; policijski kapelan PU Sisačko-moslavačke, don Ivo Borić, te don Neven Vuković iz Splitsko-makarske nadbiskupije. Slavlje – duhovsko rađanje župne zajednice sv. Ante u Vojniću – svojim je pjesmama uveličao mješoviti župni zbor pod ravnanjem vjeroučitelja Ivice Josipovića i orguljaša Josipa Goluba.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije