Pokrenuta mrežna stranica posvećena enciklici 'Fratelli tutti'

Pokrenuta mrežna stranica posvećena enciklici 'Fratelli tutti'

Stranica je dostupna na tri jezika – talijanskom, španjolskom i engleskom, ali sadrži i brojne izvore na drugim jezicima, uključujući francuski, portugalski, arapski i kineski.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
screenshoot
Objavljeno:
 
02.12.2020 09:53

 

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u utorak 1. prosinca kako je Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja pokrenuo mrežnu stranicu posvećenu enciklici pape Franje – 'Fratelli tutti'. Mrežnoj stranici može se pristupiti putem poveznice: www.humandevelopment.va ili www.fratellitutti.va.

Stranica je pokrenuta u suradnji s Uredom za komunikaciju, s namjerom učiniti što dostupnijom poruku o bratstvu i socijalnom prijateljstvu sadržanu u enciklici, produbljujući i objavljujući sve aspekte koji su svojstveni tekstu i Učiteljstvu Svetog Oca u tome smislu, prenosi katolički tjednik Nedjelja.

Izbornik je podijeljen na rubrike koje se neprestano ažuriraju: 'Fratelli tutti' s općim uvodom; 'Enciklika', gdje je moguće preuzeti tekst na dostupnim jezicima i pogledati videozapis konferencije održane 4. listopada u Novoj dvorani Sinode, u Vatikanu, na kojoj je enciklika predstavljena; 'Razmišljanja', koja uključuje komentare i analize čelnih ljudi ureda za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, predstavnika mjesnih Crkava, predstavnika vjerskih i civilnih međunarodnih organizacija, kao i međunarodnih stručnjaka; 'Vijesti', u kojoj su predstavljeni novinski članci, videozapisi i intervjui vezani za encikliku 'Fratelli tutti'; 'Izvori' s infografikama i drugim materijalima za dublje proučavanje i razmišljanje, poput 'Molitve Stvoritelju', izričito sastavljene za encikliku. Na stranicama se nalazi multimedijska poveznica na društvenu mrežu Twitter , za izravno dijeljenje sadržaja dostupnih na stranici.

Trenutačno se radi na povećanju broja jezika, na kojima će biti dostupni različiti sadržaji, kao i na odsjeku na kojem će biti objavljeni videozapisi predstavljanja enciklike, koji se već mogu pogledati na YouTube kanalu Ureda na popisu za reprodukciju 'Fratelli tutti'.

Osim navedenog, postoji i prostor pod nazivom: 'Inicijative' s materijalom i prilozima koji bi trebali doći iz krajevnih crkava, vjerskih i civilnih organizacija, udruženja i zajednica, a čiji je cilj provedba poruke sadržane u enciklici 'Fratelli tutti'.

Podsjećamo kako je enciklika, koja u prijevodu znači 'Svi smo braća', objavljena na blagdan sv. Franje Asiškog, 4. listopada u Vatikanu. Sveti Otac potpisao ju je dan ranije u Asizu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: