Pomoć Đakovačkog dekanata za stradale u potresu

Pomoć Đakovačkog dekanata za stradale u potresu

Tijekom sljedećih nekoliko dana u biskupijski Caritas stići će i kamion s prikupljenom hranom i higijenskim potrepštinama.

Autor
S.V./Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
30.11.2021 16:18

 

Svećenici Đakovačkog dekanata, Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni dekanom, preč. Ivanom Lenićem, posjetili su u utorak 30. studenoga Sisačku biskupiju. Tom prigodom susreli su se i s biskupom Vladom Košićem te su u njegovoj pratnji obišli srušenu katedralu Uzvišenja Sv. Križa u Sisku, svetište Majke naših stradanja u Gori i crkvu sv. Lovre u Petrinji.

Na kraju, posjetili su i Caritas Sisačke biskupije, gdje je dekan Lenić ravnateljici Caritasa, Kristini Radić, predao kolektu koja je prikupljana u tom dekanatu u akciji solidarnosti s Banovinom od 14. do 21. studenoga. Biskupu Košiću dekan Lenić predao je darove koje su svećenici prikupili za svoje stradale kolege, a pomoć je dobila i župa Gora. Lenić je istaknuo da je cilj ove akcije bio ne samo prikupiti materijalna dobra već i senzibilizirati vjernike Đakovačkog dekanata sa situacijom na području Sisačke biskupije gotovo godinu dana od potresa. Ustvrdio je i da je želja njega i svih svećenika bila osobno doći u Sisak kako bi posvjedočili svoju blizinu s ljudima ovoga kraja, te kako bi doprinijeli tomu da Banovina ne padne u zaborav, već da se obnovi i duhovno i materijalno.

Gostima je na darovima i riječima ohrabrenje od srca zahvalio biskup Košić, zamolivši ih da prenesu svojim vjernicima riječi zahvale, što su odvojili od svojih potreba kako bi pomogli ljudima ovog kraja. Tijekom sljedećih nekoliko dana u biskupijski Caritas stići će i kamion s prikupljenom hranom i higijenskim potrepštinama.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije