Pomoć HKM-a Ludwigshafen sisačkoj župi Pešćenica

Pomoć HKM-a Ludwigshafen sisačkoj župi Pešćenica

Ova hvalevrijedna akcija dogodila se na poticaj gosp. Ante Vasilja, koji je pastoralni suradnik u toj misiji, te pod vodstvom fra Slavka Antunovića, voditelja te misije.

Autor
S.V./Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
23.02.2021 17:08

 

Vjernici Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen u subotu 20. veljače natovarili su dva šlepera puna crkvenog namještaja iz desakralizirane crkve sv. Norberta u Kaiserslauternu te ih poslali kao pomoć pri obnovi nakon nedavnih potresa župi Pešćenica.

Ova hvalevrijedna akcija dogodila se na poticaj gosp. Ante Vasilja, koji je pastoralni suradnik u toj misiji, te pod vodstvom fra Slavka Antunovića, voditelja te misije. U posredovanju je u ime Hrvatskog Caritasa sudjelovao Boris Peterlin koji je spojio darivatelje i potrebite te koordinirao samu dostavu pomoći.

Nakon nedavnih potresa, koji su teško oštetili brojne crkve u Sisačkoj biskupiji, i župa Uznesenja BDM u Pešćenici privremeno je ostala bez svoje župne crkve, koja je znatno oštećena u potresu, te je nakon dva pregleda statičara označena kao opasna za upotrebu. Zbog toga župa ima svoj liturgijski prostor u filijalnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Donjem Vukojevcu, koja je još uvijek u izgradnji te nije imala sav potreban liturgijski inventar. Ovom donacijom ne samo da je opremljena crkva u Donjem Vukojevcu već će se i moći pomoći barem još dvjema župama u Sisačkoj biskupiji da što prije opreme svoje privremene liturgijske prostore.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije