Predstavljen novi EU projekt sisačkog Caritasa

Predstavljen novi EU projekt sisačkog Caritasa

Cilj je projekta i pružiti podršku procesu deinstitucionalizacije razvojem i unaprjeđenjem izvaninstitucijskih usluga psihosocijalne podrške i boravka u Caritasu.

Autor
S.V./Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
22.09.2021 15:07

 

Novi EU projekt Caritasa: 'Razvoj usluge psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka u Caritasu Sisačke biskupije', predstavljen je u srijedu 22. rujna, u Velikom Kaptolu u Sisku.

Ovim projektom Caritas Sisačke biskupije otvara novu socijalnu uslugu pružanja psihosocijalne podrške za osobe s invaliditetom na području cijele Sisačke biskupije, što će omogućiti mobilni tim koji uključuje socijalnog radnika i psihoterapeuta. Ovaj tim dolaziti će do domova osoba s invaliditetom, a usluga će također biti dostupna i u prostoru Caritasa Sisačke biskupije na adresi: Ulica dr. Ante Starčevića 92, u Sisku, gdje se korisnici usluge psihosocijalne podrške mogu svakodnevno obratiti.

Projektom će se otvoriti još jedna jednako važna socijalna usluga poludnevnog boravka za starije, koja će biti organizirana u Oborovu, na adresi: Sočnićeva 2. Za potrebe provedbe aktivnosti poludnevnog boravka bit će organiziran prijevoz starijih osoba kako bi im usluga bila što dostupnija te kako bi se što više starijih uključilo u aktivnosti boravka koje će im zasigurno omogućiti bolju kvalitetu života. Cilj je projekta i pružiti podršku procesu deinstitucionalizacije razvojem i unaprjeđenjem izvaninstitucijskih usluga psihosocijalne podrške i boravka u Caritasu, a u taj dio projekta bit će uključeno minimalno 160 korisnika, uglavnom starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Kako je istaknula voditeljica projekta, Danijela Švrga, želja je provoditelja da tijekom 24 mjeseca aktivnosti omoguće smanjenje broja korisnika usluge smještaja razvojem izvaninstitucijske socijalne usluge, psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka, a također da se podigne svijest javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i pravima ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.613.256,22 HRK, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.' u stopostotnom iznosu, od čega su 85 % sredstva Europske unije, a 15 % sredstva proračuna Republike Hrvatske.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije