Predstavljena zbirka poezije sestre dominikanke Jasne Matić

Predstavljena zbirka poezije sestre dominikanke Jasne Matić

Zbirka pjesama 'Harfe ljubavi' Jasne Matić sastavljena je od pjesama koje slave Boga i život.

Autor
Đ.E./Laudato/D.R.
Fotograf
Ivica Erić
Objavljeno:
 
01.12.2021 20:53

 

Prigodom održavanja trodnevlja uoči Dana Hrvatske katoličke misije u Hamburgu 27. studenog, u crkvi svetog Olafa predstavljena je prva zbirka poezije sestre dominikanskog reda, Jasne Matić: 'Harfe ljubavi'.

Skupina pjesnika 'Lijepa riječ', koja djeluje kao literarna sekcija Hrvatskog kulturnog društva 'Napredak' u Hamburgu, čiji je dugogodišnji član i Jasna, kazivala je sestrinu poeziju. Program je upotpunjen glazbenom izvedbom Pjevačkog zbora 'Ave Maria' te zvucima gitare Ivana Turkalja. Sestra Jasna, koja je već dva desetljeća član hrvatske zajednice u Hamburgu, u svom je emotivnom govoru istaknula da je svoju zbirku posvetila svetom Dominiku te je izrazila radost što je zbirka poezije izišla upravo u ovo vrijeme. Naime, dominikanska obitelj ove godine obilježava dva važna jubileja – 800. obljetnicu rođenja za nebo svoga utemeljitelja, sv. Dominika, i 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore.

Zbirka pjesama Harfe ljubavi Jasne Matić sastavljena je od pjesama koje slave Boga i život. Pjesme su izazvane nadahnućima oduševljenja, čežnje, bola, ljepote, radosti. Često satkane od suza ili njima nakićene. Ali svaka pjesma donosi vedrinu i zanos, odaje radost životu. Pjesnikinja pjeva o Bogu, tvorcu i izvoru života, ljubavi, molitvi, domovini, ljepoti, prirodi, prijateljstvu….Propituje sebe i o sebi. (Iz 'Pogovora' Marije Lučić)

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: