Pri Svetom Josipu u Karlovcu susreću se hrvatski umjetnici i intelektualci

Pri Svetom Josipu u Karlovcu susreću se hrvatski umjetnici i intelektualci

Tom prigodom umjetnici Botteri, Ljubić i Jakubin prvi su se put susreli u životu, unatoč tomu što su neka njihova djela bila izlaganja za zajedničkim izložbama.

Autor
A.S./Laudato/D.R.
Fotograf
A.S.
Objavljeno:
 
14.09.2021 09:43

 

U Godini svetog Josipa mnogi Josipovi štovatelje rado hodočaste u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac. Tako su u nekoliko proteklih dana mjeseca rujna svetom Josipu hodočastili Hrvoje Ljubić, akademski grafičar, široj javnosti poznatiji kao autor sarkofaga blaženog Alojzija Stepinca u Zagrebačkoj katedrali, zatim akademik Stjepan Damjanović, poznati hrvatskih jezikoslovac, te akademski slikar Marijan Jakubin, autor mnogih sakralnih ostvarenje prezentiranih u crkvama hrvatske.

Tom prigodom mons. Antun Sente, ml., rektor svetišta, uz mnoge znamenitosti svetišta predstavio im je tijek postavljanja mozaika u prezbiteriju, rad Josipa Botterija Dinija koji prikazuje Rođenje Isusa Krista u najstarijoj tehnici slikarstva.

Zanimljivo je i to da su se tom prigodom umjetnici Botteri, Ljubić i Jakubin prvi put susreti u životu, unatoč tomu što su neka njihova djela bila izlaganja za zajedničkim izložbama te što su sva trojica poznati i priznati sakralni umjetnici.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije