Projekt Caritasa Sisačke biskupije ''Mobilnost za naše starije'' bliži se svom kraju

Projekt Caritasa Sisačke biskupije ''Mobilnost za naše starije'' bliži se svom kraju

Projekt Caritasa Sisačke biskupije ''Mobilnost za naše starije'' bliži se završnoj fazi provođenja. Od 1. siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2022. projektom je obuhvaćeno oko 120 korisnika starijih od 65 godina s područja općine Martinska Ves.

Autor
Caritas Sisačke biskupije/Laudato/F.P.
Fotograf
Caritas Sisačke biskupije
Objavljeno:
 
30.11.2022 11:28

 

Caritas Sisačke biskupije pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb Sisak, gotovo dvije godine provodi projekt ''Mobilnost za naše starije''.

Cilj je projekta osobama starijim od 65 godina s područja općine Martinska Ves osigurati dostavu namirnica, lijekova kao i raznih potrepština. Također, kroz projekt se nude i usluge poput besplatnog prijevoza uz pratnju i podršku volontera do liječnika, ljekarne, trgovine, pošte, banke, ali i učiniti starijima dostupne razne društvene i kulturne događaje s ciljem njihova aktivnog sudjelovanja u životu zajednice.

Provedbom ovog projekta vidno je unaprijeđena kvaliteta života osoba treće dobi, a projekt je značajno doprinio i sprječavanju institucionalizacije starijih osoba omogućivši im jednostavniju dostupnost usluga, povećanje njihove integracije u sve aspekte društvenog života te na taj način i ostanak u njihovim domovima.

Provedbu projekta svojim su radom poduprli brojni volonteri čime je postignuta i dodatna senzibilizacija lokalne zajednice za svakodnevne potrebe starijih osoba kao i promocija volonterstva kao važne grane društveno korisnog angažmana.

Uz pruženu potporu u obavljanju raznih potreba u svakodnevnom životu, Caritas Sisačke biskupije, kroz projekt starijim osobama slabijeg imovnog stanja, osiguravao je i pakete prehrane, higijenskih i ostalih potrepština.

Provedba programa ''Mobilnost za naše starije'' značajno je unaprijedila kvalitetu života i sve aspekte socijalne uključenosti starijih osoba, ali i potaknula druge starije osobe na socijalizaciju i veću uključenost u život lokalne zajednice, a obiteljima starijih osoba pružena je potpora i sigurnost da će njihovi stariji uz podršku volontera i voditelja projekta sigurno stići na svoja odredišta, poručuju iz Sisačke biskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: