Proslava 100. obljetnice rođenja krašićkog župnika Josipa Vranekovića

Proslava 100. obljetnice rođenja krašićkog župnika Josipa Vranekovića

Svečanu svetu Misu s početkom u 10:30 sati predslavit će biskup, mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru rođen u Krašiću.

Autor
I.V./Laudato/D.R.
Fotograf
Župa Krašić
Objavljeno:
 
22.07.2021 15:46

 

'Vranekovićevo 2021.', proslava 100 godina od rođenja i 57. godišnjica smrti Josipa Vranekovića, krašićkog župnika u vrijeme kućnog pritvora bl. Alojzja Stepinca, održat će se u subotu 24. srpnja 2021. god. u Krašiću.

Svečanu svetu Misu s početkom u 10:30 sati predslavit će biskup, mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru rođen u Krašiću, u zajedništvu s biskupima u miru, mons. Jezerincem i mons. Kekićem te drugim svećenicima koji su rodom iz župe Krašić. 

Organizatori najavljuju da će se nakon svete Mise svi zajedno u procesiji uputiti do krašićkog groblja, do groba župnika Josipa Vranekovića te upaliti svijeće i kratko se pomoliti. 

Najavili su također da će se po dolasku u Krašić moći kupiti najnovija knjiga koja je napisana o stotoj godišnjici rođenja krašićkog župnika, autora mons. dr. Juraja Batelje: 'U Gospodina polažem sve svoje nade' – prilozi za životopis svećenika Josipa Vranekovića.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja