Proslavljen Dan Općine i Župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko

Proslavljen Dan Općine i Župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko

U novoizgrađenoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa sisački biskup, mons. Vlado Košić, predslavio je svetu Misu.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije
Objavljeno:
 
18.09.2023 14:44

 

Općina Kravarsko obilježila je 17. rujna bogatim programom Dan Općine i Dan Župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko. Tom prigodom u novoizgrađenoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa sisački biskup, mons. Vlado Košić, predslavio je svetu Misu u koncelebraciji s domaćim župnikom, vlč. Hrvojem Zovkom.

Čestitajući Dan Općine i Župe koji je proslavljen 14. rujna, biskup Košić prisjetio se teškoća koje su ovo mjesto pogodile nakon što je pogođeno razornim potresom 29. prosinca 2020. u kojemu je stradala crkva. Nadalje, biskup je istaknuo kako zajedništvo i vjera nadilaze svaku poteškoću te kako uz Boga ni jedna razorna situacija ne završava Velikim petkom, nego vodi do Uskrsnuća.

Nakon svete Mise biskup je sudjelovao u smotri vatrogasne postrojbe DVD-a Kravarsko, a Dan Općine nastavljen je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Domu kulture Kravarsko. Povodom obilježavana Dana Općine Kravarsko bivšem župniku, vlč. Siniši Blatariću, dodijeljena je Zahvalnica za izniman doprinos u izgradnji nove župne crkve Uzvišenja Sv. Križa.

Gospodin Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, gospodin Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, gospodin Vlado Kolarec, načelnik Općine, te mons. Vlado Košić uz ostale govornike izrazili su zahvalnost na svemu što je do sada učinjeno te spremnost na daljnju suradnju i izgradnju zajedništva.

KOSIC

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: