Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić: 'Usmjereni smo jedni prema drugima'

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić: 'Usmjereni smo jedni prema drugima'

Susret mons. Mate Uzinića s ravnateljima i odgojiteljima katoličkih odgojno-obrazovnih ustanova u Rijeci.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Helena Anušić
Objavljeno:
 
19.02.2021 19:06

 

U Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci, riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić susreo se s ravnateljima i odgojiteljima katoličkih odgojno-obrazovnih ustanova Riječke nadbiskupije, izvijestila je IKA. Susretu su nazočili koordinator pastoralnih ureda Riječke nadbiskupije, Mato Berišić, i teološki ekspert i savjetnik Ureda za pastoral Riječke nadbiskupije, Nikola Vranješ.

– Usmjereni smo jedni prema drugima. Ujedno, rad s djecom i mladima traži da ono što činimo, činimo s ljubavlju. To nije samo zanimanje nego zvanje – kazao je nadbiskup Uzinić.

Za vrijeme susreta, ravnatelji i odgojitelji predstavili su prošlogodišnji rad pojedinih ustanova i upoznali nadbiskupa Uzinića, kao i jedni druge, s problemima s kojima se susreću, kao i s budućim planovima. Rad ustanova predstavili su: odgojiteljica u Dječjem vrtiću 'Nazaret' s područnim objektom – jaslicama 'Mima' s. Kristina Tunić, ravnateljica Katoličke osnovne škola 'Josip Pavlišić' Jasna Buketa, ravnatelj Salezijanske klasične gimnazije, don Dragutin Detić, voditeljica Ženskog učeničkog doma 'Marija Krucifiksa Kozulić', s. Martina Vlahović, zamjenica voditeljice Doma za studentice 'Sveti Vinko', s. Mirjam Laco, voditeljica Katoličkog doma za studentice 'Valponasca', s. Zrinka Majstorović i predstojnica Teologija u Rijeci, s. Nela Gašpar.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije