Savjetnik nuncijature u Beogradu i imenovani nuncij u Papui Novoj Gvineji posjetio Đakovo

Savjetnik nuncijature u Beogradu i imenovani nuncij u Papui Novoj Gvineji posjetio Đakovo

Mons. Sosa obišao je đakovačku katedralu i grad Đakovo te se u Nadbiskupskom domu susreo s nadbiskupom metropolitom, mons. Đurom Hranićem.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Đakovačko-osječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
08.04.2021 15:49

 

Na poziv vlč. Josipa Ivešića, župnika đakovačke Župe Dobroga Pastira, u srijedu 7. travnja 2021. u posjet Đakovu stigao je mons. Fermín Emilio Sosa Rodríguez, savjetnik Apostolske nuncijature u Beogradu i novoimenovani apostolski nuncij u Papui Novoj Gvineji.

Mons. Sosa obišao je đakovačku katedralu i grad Đakovo te se u Nadbiskupskom domu susreo s nadbiskupom metropolitom, mons. Đurom Hranićem, koji ga je upoznao s prilikama u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. S obzirom da poznaje prilike u Papui Novoj Gvineji, jer je ondje ranije vršio službu tajnika Nuncijature, mons. Sosa upoznao je nadbiskupa Hranića s prilikama života u toj dalekoj zemlji te je predstavio svoju buduću službu apostolskog nuncija.  

Nakon posjeta Nadbiskupiji mons. Sosa posjetio je župnika i Župu Dobroga Pastira u Đakovu, gdje se u prijateljskom susretu upoznao s aktivnostima ove župe. Ondje se susreo i s mons. Fabijanom Svalinom, ravnateljem Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa, koji mu je govorio o djelovanju nacionalnog Caritasa, osobito na potresom pogođenom području, a susretu je nazočio i vlč. mr. Ivica Damjanović, ravnatelj Caritasa Srbije.

U poslijepodnevnim satima, na odlasku iz Đakova, mons. Sosa izrazio je svoju radost i zahvalnost što je imao priliku posjetiti središte Nadbiskupije đakovačko-osječke i nadbiskupa Đuru Hranića, izvijestila je Nadbiskupija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: