Šesta godišnjica smrti prof. Ivančića obilježena u njegovoj rodnoj župi u Davoru

Šesta godišnjica smrti prof. Ivančića obilježena u njegovoj rodnoj župi u Davoru

Euharistijsko slavlje predslavio je požeški biskup, mons. Antun Škvorčević.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Požeška biskupija
Objavljeno:
 
20.02.2023 07:55

Na šestu obljetnicu smrti svećenika Tomislava Ivančića, 17. veljače, požeški biskup Antun Škvorčević predslavio je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Marije Kraljice i sv. Jurja mučenika u Davoru, rodnoj župi preminulog profesora Ivančića.  

Koncelebrirali su članovi požeškog Stolnog kaptola – prepošt Ivica Žuljević, kanonici Antun Ćorković, Mario Sanić i Mladen Štivin – davorački župnik Mario Cimbal te biskupov tajnik Matej Siluković.

U homiliji, biskup je pozvao na zahvalnost Bogu što je "ljudima u Isusu Kristu pristupio na njihov ljudski, zemaljski, patnički način, u njihovoj prolaznosti, i u njoj im otvorio mogućnost da susretnu Boga i u Njemu pronađu same sebe".

Zahvalio je i pokojnom Tomislavu Ivančiću što je, kako je rekao, ugradio sebe u naviještanje i svjedočenje te Božje istine o nama i postao jedan od mnogih dobročinitelja u Hrvatskoj koji su s jednakim oduševljenjem i zanosom nastojali biti Isusovi, naviještali ga i pomagali ljudima da žive dostojanstvo po Bogu. Zamolio je Boga da mu "u vječnosti udijeli puninu života za koji se opredijelio ovdje na zemlji i započeo u krsnom zdencu davoračke župne crkve."

Na svršetku slavlja, biskup Škvorčević zamolio je Gospodina, darovatelja života, neka udijeli vječnu radost svim svećenicima podrijetlom iz Davora, na čelu s Tomislavom Ivančićem, koji su služili duhovnosti hrvatskog čovjeka, kao i svima onima koji su na njihov poticaj poslušali Božju riječ i nastojali čvršće biti Božji. Zahvalio je nazočnim svećenicima i vjernicima što su sudjelovali na spomen-slavlju za preminule davoračke svećenike i što nastoje čuvati molitveni spomen na njih, ustvrdivši da je molitva ono što nas međusobno povezuje ovdje na zemlji i s onima u vječnosti. 
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: