Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku 12. lipnja u Sisku

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku 12. lipnja u Sisku

Većina Hodova održat će se u mjesecu svibnju i lipnju, dok će u drugim gradovima Hod za zaštitu svakog ljudskog života biti na jesen.

Autor
S.V./Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
12.05.2021 14:40

 

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine održat će se u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom svibnja i lipnja. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: 'Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!'

Ove godine Hod će se održati u sedam hrvatskih gradova. Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, prvi put pridružuju se još dva velika hrvatska grada, Slavonski Brod i Imotski. Većina Hodova održat će se u mjesecu svibnju i lipnju, dok će u drugim gradovima Hod za zaštitu svakog ljudskog života biti na jesen.

Hod za život u Osijeku održat će se u subotu 15. svibnja, idući vikend 22. svibnja održat će se u Slavonskom Brodu i Imotskom, 29. svibnja u Zagrebu, a 12. lipnja u Sisku.

– Cilj Hoda za život jest skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem. Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo, pravo na život – poručuju organizatori.

Svih ovih proteklih godina, od 2016. godine, hodalo je više tisuća ljudi, miroljubivo, dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja kako bi iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: