Sprovod fra Stojana Ravića: Njegov je život prepoznatljivi znak jednostavnoga Božjeg čovjeka

Sprovod fra Stojana Ravića: Njegov je život prepoznatljivi znak jednostavnoga Božjeg čovjeka

Na zagrebačkom groblju Mirogoj jučer je održan posljednji ispraćaj fra Stojana Ravića, franjevca trećoredca iz Samostana sv. Franje u Odri koji je preminuo 5. srpnja u 76. godini života.

Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
Krčka biskupija
Objavljeno:
 
09.07.2020 16:41

 

Fra Stojan je ostao zapamćen u srcima vjernika kao drag redovnik koji je vršio službu župnika u Martinšćici na Cresu, zatim gvardijana u Martinšćici i na Portu na Krku. Svoj franjevački hod započeo je polaganjem prvih redovničkih zavjeta 1963. godine u samostanu sv. Franje u gradu Krku.

- Na kraju fra Stojanovoga životnog puta želimo Bogu zahvaliti za njegovo rođenje, život, roditelje, braću i sestre, za obitelj u kojoj je odrastao i sve što je u njoj primio, jer se u njoj oblikovala njegova ljudska i kršćanska osobnost, koja je rasla kroz redovnički i svećenički odgoj i formiranje te se potpuno ostvarila u našoj zajednici marljivim radom, služenjem i dobrotom u žrtvi za Boga, Crkvu, Provinciju i narod Božji, po kojoj, vjerujemo, postaje dionik uskrsnuća i života vječnoga - kazao je provincijal fra Ivo Martinović.

Istaknuo je kako je njegova vjera koju je primio u obitelji i u kojoj se opredijelio za franjevački i svećenički poziv postala temelj njegovoga apostolata i pastorala, karitativnog djelovanja, propovijedanja i naviještanja Kristove ljubavi u burnim i mirnim vremenima, u Hrvatskoj i inozemstvu, u svemu po čemu je kod svih bio prepoznatljiv kao svećenik i fratar.

- Bio je vesele i jednostavne naravi, uz njegov smisao za humor i šalu u njegov identitet bila utkana posebna marljivost po kojoj ga prepoznaju osobito stariji fratri. Lik i život ovoga skromnog franjevca i svećenika, koji je u Njemačkoj, Splitu, Martinšćici i Portu naviještao Krista u zahtjevnim vremenima i različitim društvenim stvarnostima, u životima vjernika i fratara, ostaju prepoznatljivi znak jednostavnoga čovjeka Božjeg koji je iskrenim srcem živio za Boga, Crkvu i čovjeka - naglasio je propovijednik.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije