Susret biskupa Košića i mađarskog veleposlanika Demcsáka

Susret biskupa Košića i mađarskog veleposlanika Demcsáka

Susretu su nazočili generalni vikar biskupije, mons. Marko Cvitkušić, i gđa Zsófia Gyöngyös, savjetnica i zamjenica veleposlanika.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
20.01.2021 15:28

 

Sisački biskup Vlado Košić primio je u srijedu 20. siječnja, u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, Nj. E. dr. Csaba Demcsáka, veleposlanika Republike Mađarske. Susretu su nazočili generalni vikar biskupije, mons. Marko Cvitkušić i gđa Zsófia Gyöngyös, savjetnica i zamjenica veleposlanika.

Tom prigodom razgovaralo se o načinu provedbe odluke Mađarske Vlade da izgradi u potresu potpuno uništenu crkvu sv. Nikole i Vida u Žažini. Izražena je želja da se što prije krene s realizacijom ovog projekta, a biskup je zahvalio veleposlaniku i Mađarskoj Vladi na ovom velikom daru za biskupiju i za župu Žažina. U srdačnom razgovoru spomenuti su i dobri odnosi Hrvata i Mađara te vrijedna pomoć koja je ovih dana stigla od Sambotelske biskupije i Gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj, u Caritas Sisačke biskupije za nastradale u potresu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije