Susret duhovnih zvanja iz Malog Lošinja

Susret duhovnih zvanja iz Malog Lošinja

Okupljene svećenike i redovnice pozdravio je župnik malološinjske župe, don Robert Zubović.

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
14.08.2020 10:50

 

Svećenička i redovnička zvanja iz Malog Lošinja okupila su se u srijedu 12. kolovoza, u rodnoj župi, Malom Lošinju, na svom trećem druženju i slavljenju Boga.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa u Velom Lošinju te je nastavljen u opuštenom ozračju međusobnim upoznavanjem i razgovorom o mladomisničkim geslima. U večernjim satima, u Župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, najprije se molila krunica kao duhovna priprava za svetkovinu Velike Gospe. Potom je slavljena svečana Euharistija koju je predslavio don Luka Paljević.

U homiliji se vlč. Paljević osvrnuo na značenje i ulogu obitelji u obliku odgoja za duhovna zvanja te je govorio o ulozi župnika koji su proteklih desetljeća djelovali u Malom Lošinju. Oni su bili dobri otci, strpljivi i otvoreni u radu s djecom i mladima. Veliku ulogu u molitvi za duhovna zvanja i radu s njima imaju i časne sestre ančele koje djeluju u župi, a čiji je samostan uvijek otvoren za djecu i mladež. Inače, u mnogim se župama Krčke biskupije svakodnevno moli molitva Majci Božjoj za duhovna zvanja: »O, sveta Majko Božja«.

Okupljene svećenike i redovnice pozdravio je župnik malološinjske župe, don Robert Zubović, koji je na kraju Mise sve pozvao da se pomole za pokojne u protekloj godini, a to su: s. Imelda Pia Lovrić i mons. don Mario Cosulich.

Župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju danas ima šestoricu svećenika, pet redovnica, tri kandidatice i jednog bogoslova.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije