Susret kardinala Bozanića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića

Susret kardinala Bozanića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića

Razgovaralo se o društvenoj sigurnosti i stabilnost u trenutnim izazovima.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
08.07.2020 08:58

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić jučer se susreo s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske gospodinom Andrejom Plenkovićem u Uredu Zagrebačkog nadbiskupa, te mu je tom prigodom kardinal Bozanić čestitao na povjerenju koje su mu građani iskazali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor.

Uz pitanja suradnje Zagrebačke nadbiskupije i državnih institucija, tema susreta bila je društvena sigurnost i stabilnost u trenutnim javno-zdravstvenim, gospodarskim i drugim izazovnim vremenima neizvjesnosti koje od svih čimbenika društva traži najvišu razinu odgovornosti, ali i međusobnu solidarnost.

Budući da je jedan od aktualnih prioriteta za grad Zagreb i okolicu stvaranje zakonskog okvira za obnovu stradalih objekata, kardinal Bozanić zahvalio je na suradnji i dosadašnjoj podršci u procesu sanacije posljedica snažnoga potresa koji je oštetio obiteljske domove, zagrebačku katedralu i druge sakralne objekte 22. ožujka ove godine, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!