Susret kardinala Bozanića s mladima u Kući za mlade "Da život imaju"

Susret kardinala Bozanića s mladima u Kući za mlade "Da život imaju"

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić posjetio je korisnike Kuće za mlade "Da život imaju" Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u srijedu 22. ožujka 2023. te je tom prilikom blagoslovio prostore i sve koji u kući rade i borave.

Autor
TUZN/Laudato/F.P.
Fotograf
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
23.03.2023 07:42

 

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena Lončar na početku je zahvalila kardinalu za prisutnost, riječ ohrabrenja koju će uputiti mladima i svakodnevnoj podršci, potpori i molitvi. Istaknula je kardinalove riječi prilikom prvog blagoslova kuće, kada je rekao da u hrvatskom narodu ima mnogo dobra. ''To dobro treba prepoznati, o njemu govoriti i od njega živjeti. Doista, ovi mladi koji su danas ovdje, a i njih 79 koji su od otvorenja do danas našli dom u ovoj kući pod Caritasovim krovom, svjedoci su te dobrote i žive od te dobrote'', rekla je s. Jelena. Istaknula je da je u kući trenutačno smješteno 27 korisnika.

Kardinalu Bozaniću dobrodošlicu je zaželjela i Mara Ivančić, voditeljica Kuće za mlade "Da život imaju", koja je zahvalila za radost susreta i rekla da ne želi mnogo govoriti o zajedništvu, nego će ga prikazati filmom koji su mladi pripremili za proslavu 4. godišnjice osnutka kuće.

Uslijedio je blagoslov kuće i mladih nakon kojeg su mladi zahvalili kardinalu za posjet i blizinu te mu predali dar koji su sami izradili kao znak zahvale za njegov dolazak.

Kardinal Bozanić istaknuo je da kuća nema smisla ako u njoj netko ne stanuje i da kuća postoji zbog onih koji su u njoj. Naglasivši važnost blagoslova, zagrebački nadbiskup rekao je da je ''blagoslov uvijek povezan s Bogom i Bog je Onaj od koga mi tražimo blagoslov. Bog je Onaj koji nas blagoslivlja, a i s druge strane, Bog nas poziva, preko Riječi Božje, da i mi nastavimo blagoslivljati. Zato nas Crkva poziva da blagoslivljamo Boga, što znači da Bogu zahvaljujemo za sve što nam daje jer sve što imamo, imamo od Boga koji je neizmjeran u dobroti i darivanju''.

''Dok mi Boga blagoslivljamo, posvješćujemo to da Bog nas voli, i to je jedna najjača ljudska sigurnost: ja sam siguran da mene netko voli. Sve nas Bog neizmjerno voli i ta Božja ljubav prema nama je sigurnost i oslonac našega života'', naglasio je kardinal. ''U isto vrijeme pozvani smo da i mi blagoslivljamo, i to jedni druge, tj. da budemo prema drugome u tom odnosu blagoslov, a to znači da želimo jedni drugima dobro, da u svom srcu pobuđujemo dobru želju: 'Ja njemu i njoj želim dobro', i onda se širi to ozračje dobrote. Mi kao kršćani pozvani smo biti oni koji će Boga blagoslivljati, moliti od Boga blagoslov za sebe, ali blagoslivljati i druge i moliti da i druge Bog blagoslovi'', dodao je.

Kardinal Bozanić mlade je pozvao da već sada mole blagoslov za buduću zaručnicu i budućeg zaručnika. ''Moli blagoslov za buduću zaručnicu i zaručnika i ako ne znate tko je to, da sutra možeš reći 'Ja sam za tebe molio i ti si meni dar od Boga. Ja sam te od Njega izmolila'. Mnogi će biti usmjereni prema braku i obitelji, stoga molite za buduću ženu i budućeg muža da budete jedan drugome blagoslov'', zaključio je.

Mladi su se zadržali s kardinalom Bozanićem u razgovoru i druženju.

Na susretu su sudjelovali i predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, mons. Zlatko Koren i voditeljica sektora usluga socijalne skrbi Suzana Horvat Kutle.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: