Danas započinje velika devetnica sv. Josipu, još se možete priključiti!

Danas započinje velika devetnica sv. Josipu, još se možete priključiti!

Počastimo sv. Josipa kao oca, oca punog ljubavi, poslušnog oca, oca koji prihvaća, oca kojeg resi kreativna hrabrost, marljivog oca, a uvijek u sjeni.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Župa Duha Svetoga
Objavljeno:
 
19.01.2021 22:00

 

Svake godine, pa tako i ove Josipove godine, Župa Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu započinje veliku devetnicu našem zagovorniku i zaštitniku, prikazujući Bogu domovinu Hrvatsku i sve nevolje koje su pogodile hrvatski narod, župu na Jarunu, sve vjernike štovatelje i njihove osobne nakane.

Devetnica počinje 20. siječnja, a molit će se na šest nakana:                                                    

1. zahvale za mnogobrojna uslišanja iz proteklih godina, ali i ponovne molbe za naše obitelji, djecu i mladež, za vjeru, ljubav i slogu u obiteljima

2. za uspješno školovanja djece i mladih

3. pronalaženje radnog mjesta u domovini i pravednu naknadu

4. dar bračnog partnera, brak blagoslovljen ljubavlju i djecom

5. za duhovna zvanja, odgovorno vršenje dužnosti u obitelji i domovini

6. za blagu i svetu smrt.

– Počastimo sv. Josipa kao oca, oca punog ljubavi, poslušnog oca, Oca koji prihvaća, oca kojeg resi kreativna hrabrost, marljivog oca, a uvijek u sjeni, kako ga je okarakterizirao  njegov veliki štovatelj, papa Franjo, upravo u proglašenoj Godini sv. Josipa! Stoga, dođite, pridružite nam se tijekom devet njegovih srijeda, od 20. siječnja do 19.ožujka, svetkovine sv. Josipa, pobožnošću u 18:20 sati, u crkvi Sveta Mati Slobode, a zatim Misnim slavljem u 19 sati – navedeno je u pozivu župe na Jarunu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno