U Kninu prikupljeno 2,5 tone pomoći i 30 000 HRK za stradale u potresu

U Kninu prikupljeno 2,5 tone pomoći i 30 000 HRK za stradale u potresu

Akcija je trajala dva tjedna, a prikupljena pomoć na putu je prema Caritasu Sisačke biskupije.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
13.01.2021 09:41

 

U akciji koja je trajala od 30. prosinca 2020. do 9. siječnja 2021. godine, u Kninu je za stradale u potresu u Petrinji i Sisku prikupljeno oko 400 kg prehrambenih namirnica (brašna, ulja, šećera, razne konzervirane hrane, mlijeka…), higijenskih potrepština, gumenih čizama i električnih grijalica.

Šibenska biskupija dodaje kako je kninski Caritas iz drugih donacija pripremio još oko 2100 kg prehrambenih namirnica (mlijeka, brašna, mesnih i ribljih konzervi, sira…). Prikupljena pomoć u utorak 12. siječnja utovarena je u kombi vozila koja su Caritasu ustupila poduzeća Božo commerce d.o.o. i Crivac d.o.o., kako bi ih mogli dostaviti Caritasu Sisačke biskupije.

Prikupljeno je i 30 00 kn koje će župa Knin također uplatiti za potrebe Caritasa Sisačke biskupije.

– Zahvaljujemo članovima FRAME, Franjevačkog svjetovnog reda i Molitvene zajednice '40 dana za život' što su odvojili svoje slobodno vrijeme i pomogli u prikupljanju, razvrstavanju i pakiranju namirnica. Još jednom zahvaljujemo i zazivamo Božji blagoslov po zagovoru sv. Ante i Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta na sve one koji su pomogli ovu akciju, bilo materijalno, novčano ili svojim radom, i tako iskazali svoju kršćansku solidarnost prema stradalima u katastrofalnom potresu – poručuju u kninskom Caritasu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: