U Krku postavljena izložba sakralne umjetnosti

U Krku postavljena izložba sakralne umjetnosti

Izložba pod nazivom 'Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu' bit će  otvorena do nedjelje 8. studenoga.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
31.10.2020 14:25

 

U crkvi Sv. Kvirina u Krku postavljena je izložba sakralne umjetnosti: 'Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu', prenosi IKA. Izložba je postavljena u organizaciji Nacionalnog svetišta svetog Josipa iz Karlovca i Postulature sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića. 

Ovogodišnji 12. ciklus izložbe svojim je radom predstavila mlada umjetnica i slikarica Eva Vukina. Izložba je postavljena prigodom proslave 100. obljetnice rođenja za nebo sluge Božjega, biskupa Antuna Mahnića. 

Postavljanju izložbe nazočili su krčki biskup Ivica Petanjak; postulator, vlč. Saša Ilijić i organizator izložbe, mons. Antun Sente, koji je tom prigodom predslavio svetu Misu. 

– I danas nam Bog poručuje da nam želi milost i mir, spokoj srca i spokoj života da ne strahujemo što će i kako biti. Dat će Bog i da je sve u Božjoj milosti. Mi planiramo, a Bog je taj koji određuje – istaknuo je mons. Sente u homiliji.

Nakon slavljenja svete Mise postulator Ilijić pozvao je okupljene da prema epidemiološkim smjernicama posjete izložbu koja će u Krku biti otvorena do nedjelje 8. studenoga.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: