U Lasinji održan susret bogoslova Sisačke biskupije

U Lasinji održan susret bogoslova Sisačke biskupije

Okupilo se četrnaest bogoslova Sisačke biskupije koji su tri dana proveli u molitvi, druženju, te promišljanju o temama koje su bile u središtu susreta.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
23.09.2020 08:30

 

Sisačka biskupija i ove je godine organizirala duhovno-formativni susret bogoslova sa svojim biskupom Vladom Košićem, kojemu je cilj izgradnja na duhovnom, intelektualnom, pastoralnom i prijateljskom polju. Susret je organiziran u biskupijskom duhovnom centru u Lasinji, od 20. do 22. rujna.

Zajedno s biskupom Vladom okupilo se četrnaest bogoslova Sisačke biskupije, koji su tri dana proveli u molitvi, druženju, te promišljanju o dvjema temama koje su bile u središtu susreta, a to su: svećenički celibat i svećenička poslušnost. Teme su obradili Ivan Sandrin, Frane Bjelić i Marin Mlađenović.

Dan bi započeo jutarnjom molitvom i svetom Misom, te bi protekao u ozračju prijateljstva, druženja, promišljanja o određenim temama i međusobnim razgovorima. Biskup i bogoslovi pohodili su i klauzurni samostan Kćeri Srca Isusova, kojima je trajna zadaća moliti za svećenike i svećeničke kandidate, te župu Donja Kupčina, gdje ih je radosno dočekao i primio vlč. Mladen Vidak, koji je progovorio o svom pastoralnom iskustvu i životu župe.

Zadnji dan susreta obilježen je posjetom župi Vojnić, gdje ih je također radosno dočekao župnik, fra Ivo Bošnjak, nakon čega su se svi uputili na Petrovu goru, te su posjetili ostatke nekadašnjeg Pavlinskog samostana i grob posljednjeg hrvatskog kralja Petra Svačića.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: