U Ludbregu održan festival ''Duga 2023.''

U Ludbregu održan festival ''Duga 2023.''

U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje, već tradicionalno, 27. godinu za redom, održao se i festival duhovne glazbe ''Duga'' koji organizira Pjevačko društvo mladih "Trinitas" iz Ludbrega.

Autor
Iva Kuzmić/Laudato/K.P.
Fotograf
Varaždinska biskupija
Objavljeno:
 
27.08.2023 16:55

Ove godine festival se održao u subotu, 26. kolovoza, a uz domaći "Trinitas" nastupio je i Zbor mladih Varaždinske biskupije te slavljenički bend.

Festival "Duga 2023." i ove godine održan je u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a samom festivalu ondje je, u zavjetnoj kapeli na otvorenom, bilo i slavlje svete Mise koje je predslavio vlč. Kristijan Stojko, ludbreški župnik in solidum.

Na festivalu je izvedeno 14 pjesama u aranžmanu i pod dirigentskom palicom Damijana Turkovića, inače i voditelja Zbora mladih Varaždinske biskupije. Osim ujedinjenog zbora, tu su bile ženska i muška klapa, zatim duo Marije Havaić i Tene Marije Mesarić kao i soloizvedbe Petra Havaića te gosta festivala Vlatka Vukine.

Pjevače je pratio bend katoličke mladeži Varaždinske biskupije, a kroz program je vodila Jasminka Vugrinec.

Festival je, poticajnim riječima dobrodošlice, otvorio vlč. Petar Mlakar, ludbreški župnik in solidum, dok je na kraju svima onima koji podržavaju ovaj projekt, Župi na čelu s dvojicom župnika, zatim sponzorima, medijima te svima onima koji su ih na osobiti način podržavali tijekom pripreme, ali i tijekom samog festivala, uime Trinitasa zahvalila dugogodišnja članica Judita Havaić.

Kako su nam posvjedočili sami izvođači, ali i posjetitelji, nakon ovog i ovakvog festivala srce je puno: zahvalnošću na prekrasnom zajedništvu mladih i radošću zbog koje ne silazi osmijeh s lica, a sve s jednim ciljem: da se proslavi Gospodin.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: