U Rijeci počeo Tjedan sv. Vinka Paulskog

U Rijeci počeo Tjedan sv. Vinka Paulskog

Udruga 'Depaul Hrvatska' ima sjedište u Rijeci i provoditelj je programa 'Kuće utočišta', dnevnog centra za beskućnike i marginalizirane grada Rijeke i bliže okolice.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Depaul Hrvatska
Objavljeno:
 
22.09.2020 10:34

 

U ponedjeljak 21. rujna, prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština za beskućnike i druge korisnike 'Kuće utočišta' u Rijeci, započeo je Tjedan sv. Vinka Paulskog, piše Riječka nadbiskupija. Tjedan organizira udruga 'Depaul Hrvatska' povodom proslave svetkovine osnivača bratovštine kršćanske ljubavi, Družbe misionara i Kćeri kršćanske ljubavi. Papa Leon XIII. proglasio ga je zaštitnikom svih karitativnih djelatnosti.

Udruga 'Depaul Hrvatska' ima sjedište u Rijeci i provoditelj je programa 'Kuće utočišta', dnevnog centra za beskućnike i marginalizirane grada Rijeke i bliže okolice, koju su od od 2007. do 2016. god. samostalno provodile sestre milosrdnice, a od te godine u partnerstvu s udrugom 'Depaul Hrvatska'. Korisnici dnevnog centra su: beskućnici, ovisnici, bivši zatvorenici, osobe s problemima s mentalnim zdravljem i ostale osobe s ruba društva. Tijekom Tjedna posvećenog sv. Vinku Paulskom, koji će trajati do nedjelje 27. rujna, u Kući utočišta (ulaz iz Ulice obitelji Duiz poslije broja 8.) članovi udruge 'Depaul Hrvatska' prikupljat će hranu i higijenske potrepštine.

U utorak 22. rujna, kao što to i čine utorkom, članovi udruge 'Depaul Hrvatska' obići će potrebite grada na mjestima na kojima se oni nalaze. Također, ovim će se uključiti u manifestaciji 'Hrvatska volontira 2020.'.  Od 19 do 22 sata pridružit će im se i drugi volonteri koji beskućnicima žele darovati svoje vrijeme. Nakon podjele toplih obroka i susreta s potrebitima, u Ulici Riva Boduli na glazbenom punktu građani će moći dobiti letak i detaljnije se upoznavati s djelatnostima udruge 'Depaul Hrvatska'.

U srijedu 23. rujna Dan je duhovnog zdravlja u 'Kući utočišta', te će od 11:00 do 14:00 sati biti duhovna obnova i mogućnost pristupanja sakramentu Pomirenja.  Predvodi don Josip Petrčić, SDB. U 17:00 sati, u 'Kući utočišta' bit će organizirana tribina: 'Dragocjen si u mojim očima' (Iz 43; 4); hagioterapija i duhovno zdravlje, koju će predvoditi Ivica Lulić, ravnatelj Matične vrhovne uprave Zajednice Molitva i Riječ.

U petak 25. rujna Dan je otvorenih vrata 'Kuće utočišta' i u vremenu od 12:00 do 16:00 sati predstavljanje je mogućnosti volontiranja u udruzi 'Depaul Hrvatska'. Program vodi Petra Štokić, koordinatorica volontera.

Tjedan sv. Vinka Paulskog završava u nedjelju 27. rujna, na svetkovinu svetog Vinka Paulskog. Euharistijsko slavlje u kapeli sv. Josipa (Samostan sestara milosrdnica, Kresnikova 15) na rasporedu je u 9:30 sati.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: