U Splitu pokopan fra Josip Lucić, omiljeni bivši dušobrižnik u Njemačkoj

U Splitu pokopan fra Josip Lucić, omiljeni bivši dušobrižnik u Njemačkoj

Mons. Barišić osvrnuo se na misionarski život fra Josipa koji je u teškim prijeratnim vremenima boravio s hrvatskom emigracijom te im pružao dom izvan doma

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Splitsko-makarska nadbiskupija
Objavljeno:
 
22.01.2021 13:26

 

Na splitskom gradskom groblju Lovrinac, u četvrtak 21. siječnja pokopan je fra Josip Lucić, franjevac Provincije Presvetog Otkupitelja i dugogodišnji dušobrižnik u Hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj. Fra Josip je preminuo u 84. godini života, 66. redovništva i 58. svećeništva.

Sprovodne obrede predvodio je fra Mate Matić, gvardijan samostana Gospe od Zdravlja na Dobromu (Split), u kojem je fra Josip djelovao i živio posljednjih godina života, a na pokopu su, uz fra Marka Mršu, provincijskog ministra, prisustvovala braća franjevci i bogoslovi, izvijestila je Splitsko-makarska nadbiskupija.

Nakon sprovodnih obreda, slavljena je Misa zadušnica za pokojnog fra Josipa, kojoj je predsjedao mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski. U koncelebraciji su bili fra Marko Mrše, fra Mate Matić te dvadesetak svećenika, a za oltarom su posluživali franjevački bogoslovi.

U homiliji, mons. Barišić osvrnuo se na misionarski život pok. fra Josipa koji je u teškim prijeratnim vremenima boravio s hrvatskom emigracijom te im pružao dom izvan doma, posebno u ratnim vremenima, kada je fra Josip s ostalim misionarima bio angažiran u prikupljanju pomoći za Hrvatsku. Za kraj, mons. Barišić zahvalio je Bogu, Provinciji i obitelji za dar života i uzornog redovničkog i svećeničkog života pok. fra Josipa Lucića.

Na kraju misnog slavlja, oproštajno slovo u ime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja izrekao je fra Marko Mrše, a u ime braće u samostanu Gospe od Zdravlja fra Mate Matić.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: