U župi Šid krštene trojke

U župi Šid krštene trojke

Župnik je naglasio da roditelji trojki budu uzor i drugim kršćanskim obiteljima.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
srijembiskupija.rs
Objavljeno:
 
03.08.2020 09:40

 

U filijali župe Šid župnik vlč. Nikica Bošnjaković prošlu subotu krstio je Eleonoru, Andreu i Marka.

Na početku misnoga slavlja župnik je pozdravio roditelje, Maru i Damira. Pohvalio je njihovu otvorenost životu i suradnju u Božjem stvarateljskom planu, jer su kao njegov dar prihvatili da Bog njihovu obitelj obogati s tri nova života, pa kao roditelji ukupno četvero djece budu uzor i drugim kršćanskim obiteljima.

U homiliji se nadovezao na pročitano Evanđelje u kojem je Isus nahranio pet tisuća ljudi s pet kruhova i dvije ribe.

- Isus je prije nego je narodu podijelio hranu pogledao u nebo i blagoslovio je. Tako i mi prije svakoga posla, prije svega u što smo nesigurni i bojimo se trebamo pogledati u nebo i tražiti od Boga blagoslov - naglasio je vlč. Bošnjaković, te dodao kako je važno uvijek pouzdavati se u Boga.

Potaknuno je roditelje da svoju djecu odgajaju upravo pouzdajući se u Boga. Kada im je teško, kada budu umorni i puni briga, da to stavljaju u Božje ruke, a on će im pomoći i dati im snage, jer nije lako odgajati četvero djece, ali Bog uvijek pomaže one koji mu se utječu. Posebno je naglasio da ne zaborave svoju djecu odgajati u kršćanskom duhu te pozvao kumove da im u tome budu potpora, priopćeno je iz Srijemske biskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: