Varaždinska biskupija bogatija za 18 mladih animatora

Varaždinska biskupija bogatija za 18 mladih animatora

U župi sv. Marije Magdalene u Ivancu prošle nedjelje održan je posljednji susret temeljne formacije animatora u sklopu programa 'Mladi za mlade' kojeg je organizirao Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Autor
ika.hkm.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
mladi.hbk.hr
Objavljeno:
 
07.07.2020 16:45

Kako prenosi IKA, temeljnu formaciju animatora pohađalo je 19 mladih iz 11 župa Varaždinske biskupije, a program su vodili animatori Mateja Marčun, Petra Herceg, Manda Zrno, pomoćni animatori Lea Miloš i Luka Herceg te Iva Vrabac.

Ukupno pet susreta formacije pratio je povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec te tajnica biskupijskog Ureda za pastoral mladih Marta Kranjčec. Kroz bogat program koji se provodio pet vikenda mladi su učili što to animacija jest, koga i kako animirati, kakav bi identitet animator trebao imati, koja su to područja djelovanja i uloge animatora. 

Posljednjeg 5. vikenda mladi su obrađivali problematiku duhovne dimenzije animatora. Svoju jednodnevnu formaciju završili su večernjom misom koju je predvodio župni vikar Mišel Kovačević. Animatori su sudjelovali u pjevanju i čitanju na misi, napisali molitve vjernika, a Luka Herceg i Melani Košić posvjedočili su i što Isus Spasitelj znači za njih osobno.

Ovime je Varaždinska biskupija postala bogatija za 19 mladih animatora koji se spremaju za rad u svojim župama i biskupiji. Oni će svoje školovanje završiti specijalizacijom za animatore koja će se održati na Baškim Oštarijama od 27. srpnja do 3. kolovoza poslije koje će primiti certifikate o statusu animatora Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: