Veleposlanica Republike Bugarske u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Veleposlanica Republike Bugarske u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Povod dolasku je Dan narodnih buditelja Bugarske, koji se obilježava 1. studenoga, a osim posjeta nadbiskupu Hraniću, položili su vijenac na grob biskupa Strossmayera.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Đakovačko-osječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
30.10.2020 16:35

 

Veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, Genka Vasileva Georgieva, posjetila je u petak 30. listopada Đakovačko-osječku nadbiskupiju. U njezinoj pratnji bili su predstavnici Nacionalne zajednice Bugara u RH, predvođeni predsjednikom Raškom Ivanovim, izvijestila je Đakovačko-osječka nadbiskupija.

Predstavnici bugarskog naroda u kripti katedrale najprije su položili vijence na grobu biskupa Strossmayera, a potom su se u Nadbiskupskom domu susreli s nadbiskupom Đurom Hranićem.

Povod dolasku je Dan narodnih buditelja Bugarske, koji se obilježava 1. studenoga. Kako je istaknula veleposlanica Georgieva, Bugari se toga dana sjećaju svih svojih bližnjih, kao i onih koji su pridonijeli preporodu Bugarske, a biskup Josip Juraj Strossmayer zasigurno je jedan od najznačajnijih među njima. U susretu s nadbiskupom Hranićem vođen je razgovor o aktivnostima i nastavku suradnje, u cilju osnaživanja i produbljivanja veza između dvaju naroda.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: