Volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' u Šibeniku: 'Zajedno smo kao kvasac za izgradnju svoje zajednice'

Volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' u Šibeniku: 'Zajedno smo kao kvasac za izgradnju svoje zajednice'

Nije dovoljno samo to što radimo za druge. Radimo na slavu Božju na pomoć čovjeku, ali radimo i sebi na ispunjenje i radost.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Šibenska biskupija
Objavljeno:
 
15.10.2021 13:44

 

Drugu godinu u nizu i u Šibeniku je 14. listopada počela volonterska akcija '72 sata bez kompromisa'. U župnoj crkvi Gospe van grada misno slavlje predlavio je fra Ante Bešlić, župnik Župe sv. Jeronima s Meteriza, odakle je i organizacijski tim volonterske akcije, izvijestila je Šibenska biskupija.

U homiliji je fra Ante povukao poveznicu između naziva volonterske akcije i broja prijavljenih volontera. Upravo su se 72 volontera prijavila kako bi izdvojili svoje vrijeme za pomoć bratu čovjeku, za pomoć svom bližnjemu.

– Svi zajedno kao kvasac djelujemo u našem gradu na bogatstvo i izgradnju svoje zajednice. Nije dovoljno samo to što radimo za druge. Radimo na slavu Božju na pomoć čovjeku, ali radimo i sebi na ispunjenje i radost – istaknuo je Bešlić.

Pozvao je mlade da koriste svoje talente, osmijehe, radost, smisao za humor, ali i da budu utjeha i rame za plakanje jedni drugima kako bi svima ta 72 sata koliko traje akcija bili na radost i izgradnju našeg zajedništva i puta prema Bogu.

Ovogodišnji radni dio akcije trajat će dva dana, a volonteri su nakon večerašnje Mise podijeljeni u timove te su upoznali svoje voditelje timova. Ujedno su doznali i koje je njihovo područje djelovanja tijekom volonterske akcije.

Volonteri će sudjelovati u različitim aktivnostima i poslovima: uređenju doma jedne starije osobe, ekološkim akcijama, pomoći u kuhinji Caritasa Šibenske biskupije, volontiranju na humanitarnom koncertu za teško oboljelu djevojčicu Kiaru, u samostanima te Katoličkoj osnovnoj školi. U nedjelju će, Misom koju će predslaviti šibenski biskup Tomislav Rogić, na Meterizama molitvom i zahvalom zaključiti akciju.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: