‘Zajedno u daru milosrđa’: održan prvi duhovno-rekreativni susret u Svetištu Božjeg milosrđa

‘Zajedno u daru milosrđa’: održan prvi duhovno-rekreativni susret u Svetištu Božjeg milosrđa

Ovo je jedino Svetište Božjeg milosrđa u Hrvatskoj (na Ovčari kod Đakova). U subotu je u organizaciji udruge ‘Hrvatska za Život’ i inicijative ‘40 dana za život’ održan prvi duhovno-rekreativni susret pod nazivom ‘Zajedno u daru milosrđa’. 

Autor
udruga "Hrvatska za život"/Laudato/M.B.
Fotograf
udruga "Hrvatska za Život"
Objavljeno:
 
07.06.2021 18:21

Susretu je nazočilo oko 250 ljudi iz Sinja, Zagreba, Vinkovaca, Osijeka, Vukovara, Slavonskog Broda, Pleternice, Gundinaca, Cerne, Virovitice, Nove Gradiške. 

Nazočne je u uvodnom govoru pozdravila predstavnica udruge Lidija Dugan, zahvalivši upravitelju Svetišta, velečasnom Miri Tomasu, na pozivu. Izletnici su uživali u druženju, upoznavanju, šetnji, a dječica u igri i zabavnom parku. Za cjelodnevnu duhovnu notu, koja je uključivala molitvu krunice, Misu, nagovor o Božjem milosrđu i potrebi zaštite nerođenog života, te dijeljenju svog bogatog pastoralnog iskustva, pobrinuo se pater Marko Glogović, pavlin iz Svetica kod Ozlja, koji je već godinama duhovnik udruge ‘Hrvatska za Život’. Pater Marko ovom je prigodom upravitelju Svetišta donio iz Poljske na dar sliku i relikvije blaženog Mihaela Sopoćka, ispovjednika svete Faustine, koja je začetnica pobožnosti Božjem milosrđu.

Nakon ručka uslijedila su svjedočanstva okupljenih o primljenim milostima tijekom služenja u apostolatu za život, a potom je pater Marko blagoslovio djecu.
I djeca i odrasli sa susreta su otišli duhovno i tjelesno odmoreni i okrijepljeni, sa željom da se ovakav susret ponovi svake godine.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije