Zaklada 'Ivanova kuća' dobila bespovratna sredstva za zapošljavanje starijih žena

Zaklada 'Ivanova kuća' dobila bespovratna sredstva za zapošljavanje starijih žena

Time se želi ublažiti posljedice nezaposlenosti i rizika od siromaštva starijih žena, a ujedno potaknuti socijalna uključenost.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
29.10.2020 16:46

 

Zaklada 'Ivanova kuća' potpisala je u ponedjeljak 26. listopada Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.',  financiran iz Europskog socijalnog fonda, piše Sisačka biskupija.

Zapošljavanjem deset teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u razdoblju od 12 mjeseci, omogućit će se njihovo obrazovanje i osposobljavanje, što će pridonijeti stjecanju novih vrijednih kompetencija na tržištu rada. Tako će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, a ujedno potaknuti socijalna uključenost. Zaposlene žene davat će podršku ukupno 60 korisnika starije životne dobi kao pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora i brige o higijeni, kao i pomoći u socijalnoj integraciji kroz razgovor i druženje. Time će se povećati razina kvalitete života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju, kao i oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

Zakladi 'Ivanova kuća' partneri na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina, i Centar za socijalnu skrb Kutina, a njegova ukupna vrijednost iznosi 923.140,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: