Započela trodnevnica uoči svetkovine sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu

Započela trodnevnica uoči svetkovine sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu

U Župi sv. Dominika Savija, u naselju Kolonija u Slavonskom Brodu, u ponedjeljak 3. svibnja započela je trodnevna duhovna priprema uoči proslave blagdana sv. Dominika Savija.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
04.05.2021 09:24

 

Večernju Misu predslavio je fra Siniša Dominik Pucić u zajedništvu s domaćim župnikom Josipom Matanovićem, izvješćuje IKA.

Fra Siniša je u homiliji naglasio da je sv. Dominik Savio primjer da je moguće postići svetost u svome životu.

'Životni cilj svetog Dominika Savija bio je postići svetost, stoga je i zapisao u molitvi: 'Pomozite mi da budem svet.' On je dobro znao put do ostvarenja svoga cilja – do preskoka te visine koju si je postavio od malih nogu – ostvariti svetost. Trudio se u tome svakog trenutka svoga života, dajući sve od sebe. On je primjer da čovjek koji se trudi biti svet posvećuje i svoju okolinu…', naglasio je fra Siniša.

Potaknuo je vjernike da su poput toga mladog svetca Katoličke Crkve pozvani nasljedovati Krista, biti radosni kršćani i privlačiti druge Kristu.

Pjevanje je predvodila služavka Maloga Isusa, s. Pavka Dujmović.

Mise će se 4. i 5. svibnja slaviti s početkom u 18:30.

Na sam blagdan sv. Dominika, u četvrtak 6. svibnja, svečanu Euharistiju s početkom u 10:30 predslavit će župnik slavonskobrodske Župe Gospe Brze Pomoći, preč. Ivan Lenić.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije