Započinje Velika devetnica sv. Josipu u Karlovcu

Započinje Velika devetnica sv. Josipu u Karlovcu

Kako je istaknuo mons. Antun Sente, svaka je  srijeda u Nacionalnom svetištu posebna, ali Velika devetnica počinje u srijedu 18. siječnja.

Autor
HKR/Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
17.01.2023 12:19

U razgovoru za HKR mons. Antun Sente rekao je kako u siječnju počinje ovogodišnja Velika devetnica, odnosno "velika pobožnost svetom Josipu koja je uistinu posebna i lijepa. U srijedu, 18. siječnja, kreće Velika devetnica. Svaku srijedu imamo jutarnju svetu Misu u 6 sati koja je dosta dobro posjećena, a onda u večernjim satima kreće aktivniji program. U 17:45 počinje pobožnost svetom Josipu koji se sastoji od zaziva svetom Josipu, krunice svetog Josipa, a prije svake desetice i kao rektor izgovorim malo razmatranje o samom otajstvu krunice svetog Josipa, zatim završavamo s litanijama i nakon toga slijedi misno slavlje. Misu na prvu srijedu predslavit će naš karlovački dekan, preč. Dražen Karačić, a pjevanje će animirati župni zbor Presvetog Srca Isusova iz Novog centra."

Prema riječima mons. Sentea, nakon večernje svete Mise slijedi i svjedočanstvo vjere, čime su započeli prije pet godina.

"Na kraju misnog slavlja javna osoba ili osoba iz vjerničkog života svjedoče o primljenom uslišanju po zagovoru svetog Josipa. U početku sam mislio da će to svjedočanstva biti tijekom devet srijeda, ali to se onda proširilo i dalje. Možda nemamo baš svaku srijedu svjedočanstvo, ali uistinu je riječ o mnoštvu osoba ili obitelji ili nekih zajednica koje govori o milosnom djelovanju svetog Josipa. Uistinu ta svjedočanstva daju onu točku na ‘i’ te je posebna radost kada ljudi iz prve ruke čuju onome kako je Josip moćan u ovo naše današnje vrijeme", istaknuo je.

Rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa, mons. Antun Sente, naglasio je kako se i papa Franjo utječe svetom Josipu.

"Ona najbitnija od osobina svetog Josipa jest pokornost Bogu, a mi smo toliko puta oholi i tvrdoglavi, nepokorni Božjim planovima za naš život i najčešće propuštamo ono dobro što Bog ima za nas jer se bojimo proći nepoznatim ili malo težim putem. U našem životu dolaze različiti problemi i stvari koje uopće ne razumijemo. I nemojmo rogoboriti na Boga, već radije da od Boga tražimo da poput svetog Josipa možemo prihvatiti pravi smisao."

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: