Zbog oštećenja u potresu privremeno neuporabljiva župna crkva sv. Ivana Krstitelja u Rečici

Zbog oštećenja u potresu privremeno neuporabljiva župna crkva sv. Ivana Krstitelja u Rečici

– Usprkos tuzi što ju nosimo u svom srcu, sretni smo da naša župna crkva još uvijek stoji – kazao je župnik Lovro Zaplatić.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
11.01.2021 11:58

 

U potresima koji su 28. i 29. prosinca 2020. godine pogodili područja Sisačke biskupije, ali i Zagrebačke nadbiskupije, stradala je među mnogima i župna crkva u župi  sv. Ivana Krstitelja u Rečici.

Tim statičara pregledao je župnu crkvu te je na temelju oštećenja označio kao privremeno neuporabljivu. Također, prednji dio župne crkve ograđen je trakom i zabranjen je pristup zbog mogućnosti pada dijela vijenca koji je oštećen u potresu. Zatraženo je dodatno vještačenje statike crkve i sigurnosti, osobito svodišta lađe crkve i tornja.

Svete Mise radnim danom i nedjeljom održavat će se u vjeronaučnoj dvorani, kapeli svetog Florijana u Zamršku i u domu DVD-a Dolnja Rečica. Ovim putem zahvaljujemo DVD-u Dolnja Rečica što su nam izašli u susret i odmah stavili na raspolaganje prostore svoga doma.

– Usprkos tuzi što ju nosimo u svom srcu, sretni smo da naša župna crkva još uvijek stoji, solidarni u tuzi s onima koji su ostali bez svojih crkava, kapela i svojih domova – kazao je župnik Lovro Zaplatić.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije