Župa Lupoglav mala je župa otvorena životu

Župa Lupoglav mala je župa otvorena životu

Na Uskrsni ponedjeljak mons. Mijo Gorski krstio je peto dijete obitelji Jelavić. 

Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Župa Lupoglav
Objavljeno:
 
10.04.2023 20:16

 

U malenoj župi Lupoglav na Uskrsni ponedjeljak mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, kao delegat kardinala Josipa Bozanića krstio je Josipa Jelavića, peto dijete u obitelji Marka i Josipe Jelavić. Biskup Gorski predslavio je i misno slavlje u župnoj crkvi blaženog Augustina Kažotića. U svojoj propovijedi razložio je razloge naše vjere u uskrsnuće te je istaknuo kako je događaj Uskrsa temelj naše vjere.

Na kraju misnog slavlja vlč. Filip Pavlović, župnik, izrekao je riječi zahvale biskupu Miji te je rekao kako je župa Lupoglav mala župa otvorena životu. Biskupa Miju tom je prigodom zamolio za molitvu za ovu župu koja ove godine slavi 700. obljetnicu rođenja za nebo zaštitnika župe, blaženog Augustina Kažotića, a posebice za molitvu za nova duhovna zvanja iz župe.

Kao zaključak slavlja biskup Mijo rekao je kako već odavno nije vidio toliko djece na svetoj Misi te je potaknuo roditelje da sa svojom djecom redovito dolaze na misna slavlja. 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: