Bivši međugorski župnik, fra Marinko Šakota, emotivno zaplakao zbog pozitivne odluke o Međugorju

Bivši međugorski župnik, fra Marinko Šakota, emotivno zaplakao zbog pozitivne odluke o Međugorju

Fra Marinko Šakota od 2010. do 2013. bio je kapelan u Međugorju, a od 2013. do 2022. župnik.

Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
youtube/schreenshot
Objavljeno:
 
21.09.2024 16:48

 

Bivši Međugorski župnik, fra Marinko Šakota, sadašnji voditelj Hrvatske katoličke misije Sankt Gallen u Švicarskoj, predslavio je u četvrtak, 19. rujna, u večernjim satima svečano euharistijsko misno slavlje na njemačkom jeziku u bečkoj katedrali svetog Stjepana povodom sedamnaeste molitve za mir.  

Na početku svete Mise bečki svećenik, dr. vlč. Ignaz Hochholzer, pročitao je pozdravne riječi bečkog nadbiskupa, kardinala Christopha Schönborna, koji zbog bolesti nije mogao sudjelovati na ovoj svetoj Misi, a rado bi sudjelovao. Kardinal je progovorio o novom međugorskom Dekretu "nihil obstat" te izjavio kako je ovo dan za radovanje te pozvao vjernike da zahvale papi Franji na pastirskoj brizi.

Bečka prvostolnica bila je puna vjernika, a odisala međugorskom duhovnošću. Nakon svete Mise slijedilo je euharistijsko klanjanje. Nakon klanjanja tijekom riječi zahvala i oprosta fra Marinko Šakota više nije mogao izdržati te je zaplakao pred austrijskim vjernicima. Kako je i sam rekao, taj dan je bio za njega velik i radostan, sve ga je u mislima prisjetilo na fra Slavka Barbarića, vidjeoce. Vjernici su mu s oduševljenjem zapljeskali.

Fra Marinko je od 2010. do 2013. bio kapelan u Međugorju, a od 2013. do 2022. župnik. Kao bogoslov i mladi svećenik izbliza je pratio pastoralni rad fra Slavka Barbarića. Nakon fra Slavkove smrti prikuplja svjedočanstva o njemu i bavi se proučavanjem njegova lika i rada. Plod je njegova istraživanja knjiga ''Živjeti srcem – lik i djelo fra Slavka Barbarića'', koja je prevedena na engleski, francuski, njemački, talijanski, slovački i slovenski jezik. Danas je voditelj Hrvatske katoličke misije Sankt Gallen u Švicarskoj.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: