120 godina od pokolja kršćana u Kini

120 godina od pokolja kršćana u Kini

Među ubijenima su bili katolički biskupi Grgur Grassi i Franjo Fogolla, kasnije proglašeni svetima.

Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
Cvltnation
Objavljeno:
 
09.07.2020 16:41

 

Na današnji dan 1900. godine u Kini se dogodio jedan od najtežih zločina protiv vjere. Oko 45 kršćanskih misionara, uključujući i djecu, smaknuto je u gradu Taiyuanu u razdoblju tzv. Bokserskog ustanka. Niz svećenika, redovnika i redovnica zbog svoje su vjere platili životom odsijecanjem glava. Među njima su bili biskupi Grgur Grassi i Franjo Fogolla, kasnije proglašeni svetima, kao i časne sestre franjevačkih misionarki sv. Marija Hermina od Isusa, sv. Marija od Mira, sv. Marija Klara, sv. Marija od Presvetog Rođenja, sv. Marija od Svetog Justa i sv. Marija Adolfina.

Osim katolika bili su ubijani i protestanti te čak neki Kinezi koji su se obratili na kršćansku vjeru. Nisu bili pošteđene ni žena ni djeca. Zbog tog zločina na današnji dan katolici i protestanti slave zajednički spomendan. Dan danas Kina vrši progone kršćana u toj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: