28 godina od ubojstva osmero djece u Vitezu

28 godina od ubojstva osmero djece u Vitezu

Uz spomen-obilježje 'Osmica', koje je podignuto u viteškom prigradskom naselju Kamenjače u Bosni i Hercegovini, u četvrtak je služena sveta Misa u znak sjećanja na ubijene mališane u Domovinskom ratu.

Autor
nedjelja.ba/Laudato/D.B.
Fotograf
Vitez.info
Objavljeno:
 
11.06.2021 11:27

 

Armija BiH u večernjim je satima 1993. ispalila granatu kojom je na igralištu ubijeno osmero djece, a za zločin nitko nije odgovarao.

Euharistiju je predslavio viteški župnik, fra Velimir Bavrka, koji je na početku pročitao imena ubijene djece: Sanja i Milan Garić, Dragan Ramljak, Dražen Čečura, Boris Antičević, Sanja Križanović, Augustina i Velimir Grebenar.

Fra Velimir je u propovijedi naglasio da križ prethodi uskrsnuću i da taj križ treba proživjeti. Rekao je da sada živimo puno teža vremena nego u vrijeme Domovinskog rata te se ne smijemo predati.

Na Misi zadušnici sudjelovala je rodbina poginulih mališana, viteški srednjoškolci, predstavnici civilnih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Bilo je prisutno i visoko izaslanstvo predvođeno državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonkom Milasom, te veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Ivanom Sabolićem, prenosi nedjelja.ba.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: