32. festival mladih u Međugorju

32. festival mladih u Međugorju

Pročitajte program!

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
23.07.2021 10:33

 

32. festival mladih u Međugorju, 'Mladifest', održat će se od 1. do 8. kolovoza pod geslom 'Koje dobro moram činiti?' (Mt 19,16)

'Mladifest' se sastoji od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, Euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

I ove godine očekuje se velik broj crkvenih velikodostojnika, što za radiopostaju Mir Međugorje potvrdio međugorski župnik, fra Marinko Šakota.

Misna slavlja na 'Mladifestu' predslavit će: kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH; nadbiskup Luigi Pezzuto; nadbiskup Tadeusz Wojda; biskup Guido Gallese i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

– Dolazak kardinala Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest veliki je događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kad vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kad vide tolike mlade koji mole i slave Gospodina – kazao nam je fra Marinko Šakota.

Međugorski župnik, fra Marinko Šakota mladima je još jednom približio ono što je najvažnije na 'Mladifestu'.

– 'Mladifest' u Međugorju doista je poseban, doista čudesan doživljaj vjere i molitve. Sve što se događa na tom molitvenom susretu – počevši od predstavljanja nacija, molitve krunice na Podbrdu, jutarnjih molitava, kateheza, svjedočanstava, zbora i orkestra, volontera, večernjeg molitvenog programa, krunice, Euharistije, klanjanja, molitve sa svijećama, procesije s Gospinim kipom, predstave zajednice Cenacolo, poslanja i oproštaja te na koncu Euharistije na Križevcu u 5 sati izjutra – svi su ti događaji takve naravi da uzdižu i razgaljuju dušu, hrane ju zdravom duhovnom hranom, ispunjavaju nekim posebnim mirom i nekom posebnom radošću te daju ohrabrenje i snažan poticaj da se nastavi živjeti vjeru i molitvu, hod s Gospom i s Isusom u svojoj svakodnevici – kazao je.

Program 'Mladifesta' pogledajte OVDJE.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu