Adventski hod u znaku enciklike 'Laudato si''

Adventski hod u znaku enciklike 'Laudato si''

Zahvaljujem mladima sa Salezijanskoga instituta što su pripremili adventski put nadahnut Božjom riječju iz nedjeljne liturgije i enciklikom 'Laudato si'' – rekao je papa Franjo.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
screenshoot
Objavljeno:
 
26.11.2020 18:21

 

Papa Franjo videoporukom je zahvalio i ohrabrio mlade Salezijanskoga sveučilišnog instituta u Veneciji i Veroni (IUSVE), koji, zajedno sa svojom sveučilišnom radijskom postajom 'Cube Radio', žele uključiti posjetitelje digitalnoga svijeta u adventski projekt nadahnut enciklikom 'Laudato si''. Naslov je projekta: 'Došašće Green Dream', a trajat će od nedjelje, 29. studenog, do Badnjaka, piše Vatican News.

– Zahvaljujem mladima sa Salezijanskoga sveučilišnog instituta iz Venecije, i njihovoj radijskoj postaji 'Cube Radio', što su pripremili adventski put nadahnut Božjom riječju iz nedjeljne liturgije i enciklikom 'Laudato si''. Hvala vam. Pozivam vas da uključite druge mlade, i korisnike mreže, u pripremu Božića šireći, također putem društvenih medija Vatican Newsa, Riječ Božju, i pozivajući ih na brigu o zajedničkom domu. Molim se za vas, i vi molite za mene – rekao je papa Franjo u poruci.

Tim je riječima Sveti Otac potaknuo skupinu mladih sa spomenutoga sveučilišta, koji se oslanjaju na svoju sveučilišnu radijsku postaju 'Cube Radio', da uključe posjetitelje digitalnoga svijeta u adventski itinerar naslovljen 'Došašće Green Dream', koji čini 26 rečenica iz enciklike 'Laudato si'', po jedna za svaki dan, počevši od nedjelje 29. studenog pa do Badnjaka. Inicijativa obuhvaća i 26 slika koje su napravili sami mladi, a koje će se moći primiti svakoga dana putem biltena ili kanala 'Telegram', upisujući se izravno na mrežnu stranicu: cuberadio.it

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu