Adventski susret franjevaca konventualaca koji djeluju u Njemačkoj

Adventski susret franjevaca konventualaca koji djeluju u Njemačkoj

Adventski susret franjevaca konventualaca koji djeluju u hrvatskim katoličkim zajednicama u Njemačkoj održan je s fra Miljenkom Hontićem, provincijalom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, u ponedjeljak 28. studenog, u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Hanauu.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
30.11.2022 11:20

 

Na susretu su bili fra Pero Šestak iz Neumünstera, fra Ivan Penava iz Würzburga, fra Milan Gelo iz Tübingena i fra Ivan Kovačević, koji je bio domaćin toga susreta u Hanauu.

Na radnom dijelu sastanka fra Miljenko je održao adventski nagovor, nastojeći povezati dinamiku toga dijela liturgijske godine s redovničkim pozivom. Osim duhovnoga dijela, bilo je govora o nekim praktičnim pitanjima, koja se tiču djelovanja franjevaca konventualaca u hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj, kao i o pastoralnom radu među Hrvatima u iseljeništvu.

Nakon radnoga dijela upriličen je zajednički ručak. U popodnevnim satima bio je susret provincijala fra Miljenka i fra Ivana Kovačevića s vlč. Ivicom Komadinom, delegatom za hrvatsku inozemnu pastvu u Njemačkoj. Na susretu u prostorijama Dušobrižničkoga ureda za Hrvate u Frankfurtu bilo je govora o stanju u hrvatskim katoličkim zajednicama, perspektivama pastoralnoga djelovanja, kao i o daljnjem porastu dolazaka Hrvata u Njemačku, a prisutni su se mogli upoznati s poviješću, kao i s planovima za daljnji razvoj pastoralne skrbi za Hrvate u Njemačkoj.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: