Afrički biskupi: ''Slušanje je bitna osobina katoličkih komunikatora''

Afrički biskupi: ''Slušanje je bitna osobina katoličkih komunikatora''

''Komunikacija, sinodalnost i Crkva u Africi.''

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
19.07.2022 09:32

 

''Komunikacija, sinodalnost i Crkva u Africi'' bila je tema susreta afričkih biskupa, okupljenih u Kigaliju, u Ruandi, od 11. do 15. srpnja. Govoreći na skupu, mons. Emmanuel Badejo, biskup Oya, istaknuo je kako je Sinoda o sinodalnosti projekt komunikacije koji potiče medijske djelatnike u Africi da daju glas, i to posebno onima koji su na rubu društva.

''To nas poziva da na nov način budemo Crkva'', rekao je biskup, piše Vatican News.

Tijekom susreta razmotreno je također stanje na afričkom kontinentu te je izražena zabrinutost zbog razdirućih podjela koje imaju katastrofalne posljedice za Božji narod u Africi. Na skupu je također istaknuto da je slušanje bitna osobina katoličkih komunikatora. Područje društvenih komunikacija, osim toga, prioritet je evangelizacijskoga poslanja Crkve. Na kraju, u priopćenju SIGNIS-a, tijela koje okuplja ustanove i udruge katoličkih komunikatora, osuđuju se napadi, epizode nasilja i otmice koji pogađaju kršćane u Nigeriji, Burkini Faso i na području Sahela.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: