Amorose i vlč. Ivan Seletković održali duhovnu obnovu u Dublinu

Amorose i vlč. Ivan Seletković održali duhovnu obnovu u Dublinu

Slavljenički bend Amorose i vlč. Ivan Seletković održali su duhovnu obnovu pod nazivom "Upali svjetlo" u srcu Dublina. 

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Ivan Ojdanić
Objavljeno:
 
23.02.2023 08:00

 

Sveta Misa, slavljenje, nagovori, kateheze i svjedočanstva prošlog vikenda bili su glavni dijelovi velike duhovne obnove "Upali svjetlo" u Irskoj na kojoj su gostovali poznati hrvatski slavljenički bend Amorose i vlč. Ivan Seletković, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije. Iva Smojver, Martina Pustički i Mateja Bunčić u pratnji su proširenog benda ovaj vikend evangelizirale, slavile i svjedočile našu vjeru u Isusa Krista u crkvi Svete Marije u Haddington Roadu, u Dublinu.

''Poziv za Irsku dobile smo još prošle godine i s  radošću ga prihvatile. Uza sve obaveze oko albuma, snimanja, gostovanja, slavljenja i našeg redovitog posla u glazbenim školama, nije uvijek lako pronaći slobodne vikende. Međutim, kako to i inače biva, Gospodin posloži stvari i onda se On proslavlja i bude na kraju uvijek Njegova volja. U našem višegodišnjem služenju stvarno možemo posvjedočiti da nas je On zvao i odveo tamo gdje nas je htio. Ovoga puta to je bila ova prekrasna zajednica u Dublinu u crkvi Svete Marije gdje smo s vlč. Ivanom Seletkovićem, i zajedno s cijelim bendom mogle slaviti i svjedočiti iskustvo živoga Boga u našim životima'', kazala je Mateja.

 

amorose

Kako ništa ne bi prošlo bez kušnji, i ovaj put nije mogao proći bez manjih komplikacija, ali naravno uz sretan kraj.

''Let za Dublin nam je u zadnji tren bio otkazan. Morali smo putovati kasnijim letom preko Londona koji nije u Europskoj uniji, pa su neki članovi benda morali u zadnji tren izrađivati putovnice. Bogu hvala da se na kraju sve dobro posložilo i uspjeli smo se organizirati da dođemo na vrijeme za program'', ispričala nam je Martina.

''Ova duhovna obnova i nama je bila svojevrsna priprava za korizmu i Bogu hvala da u tom duhu možemo ući u milosno vrijeme koje je pred nama. Vlč. Josip Levaković ovdje nas je ugostio kao svoju braću i sestre te smo se tijekom našeg boravka osjećali zaista 'kao kod kuće'. Duha zajedništva nije nedostajalo i ovdje smo bili dio jedne velike obiteljske zajednice koja se trudi biti bliže Gospodinu svakim danom'', kazao je vlč. Seletković.

amorose

Iz Irske se javila i Iva koja je objavila fotografije i snimku iz marijanskog svetišta Knock (irski: Cnoc Mhuire) u kojem se dogodilo ukazanje Isusa Krista kao Jaganjca Božjeg.

''Večeras smo za kraj našeg putovanja po Irskoj posjetili ovo predivno marijansko svetište gdje smo bili na svetoj Misi i klanjanju. Toliko je predivno da sve da nismo ništa drugo vidjeli, posjet ovom posebnom mjestu bio bi dovoljan. Zahvalne smo na našim predivnim domaćinima, obitelji Breskovac što su nas doveli ovamo i pokazali nam Irsku! A za kraj smo zapjevali našoj Majci Mariji skupa s njihovim kćerima Ivom i Leom'', za kraj je istaknula Iva.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: